2024. április 26. - Ervin

Kristálycsillár a templomban

Kristálycsillárt avattak a csongrádi Nagyboldogasszony templomban - tájékoztatta az MTI-t a beruházás megálmodója.
2007. december 17. hétfő 09:28 - Hírextra

Murányi László, az Együtt Csongrádért Egyesület önkormányzati képviselője elmondta: az ötlet tavaly született, ugyanis csaknem harminc éve a templom akkori díszét ellopták. A több száz kilogrammos csillárt akkor valószínűleg karbantartás miatt emelték le a helyéről, ahová azonban soha többet nem került vissza.

A képviselő másfél évvel ezelőtt úgy gondolta, vissza kell állítani a templom régi szépségét, ezért mecénásokat keresett a beruházáshoz, ugyanis a régi díszt sokkal nehezebb lett volna felkutatni, mint újat készíttetni. Murányi rövid időn belül pozitív választ kapott Szarka Zsuzsannától, a város egykori, nagy tiszteletű orvosának, Szarka Ödönnek a lányától és férjétől, Kapolyi Lászlótól.

Murányi László ezután legyártatta a csaknem 300 kilogrammos csillárt, amelyet több ezer kristály díszít. A 66 izzó a 2,80 méter hosszú illetve 2,10 méter széles lámpaszerkezetben foglal helyet.
A vasárnapi ünnepségre és a kristálycsillár beemelésére megtelt a templom, több mint félszázan vettek részt az avatáson.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását