2024. május 5. - Györgyi

Elutasították a kérelmet

A Legfelsőbb Bíróság (LB) hétfői döntése szerint nem sértett törvényt az Országos Választási Bizottság (OVB), amikor a Fidesz népszavazási kérdéseihez összegyűjtött aláírásokat hitelesítő határozatok ellen benyújtott felülvizsgálati kérelmeket december 10
2007. december 17. hétfő 21:09 - Hírextra
A három népszavazási kérdéshez összegyűlt aláírásokat hitelesítő OVB-határozatok ellen a december 8-i, szombat délutáni határidőig öt felülvizsgálati kérelem érkezett. Ezek közül egyet december 7-én, pénteken, négyet pedig december 10-én, hétfőn továbbított az LB-hez a választási bizottság. A bírósághoz benyújtott beadvány szerint az OVB megsértette a választási törvényt, amikor a felülvizsgálati kérelmeket nem terjesztette fel beérkezésük napján a bírósághoz.

Az LB hétfői végzése szerint nem alapos a kifogás, amelyet egyébként egy magánember - egy saját ügyében eljáró ügyvéd - adott be. Az Országos Választási Iroda a a felülvizsgálati kérelmek továbbítását a határidő lejártakor megkísérelte. Az LB ezeket felterjesztettnek is tekintette december 8-án, de fizikai kézbesítésükre csak december 10-én, hétfőn tartott igényt. A bíróság így is a rendelkezésre álló határidő lejárta előtt csaknem 30 órával döntött.

Az LB egyébként mind az öt, a Fidesz által kezdeményezett népszavazással kapcsolatos felülvizsgálati kérelmet elutasította, jóváhagyva ezzel az OVB határozatait. Az OVB december 5-én hitelesítette a vizitdíjról, kórházi napidíjról és tandíjról szóló népszavazási kérdésekhez összegyűjtött aláírásokat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását