2024. április 26. - Ervin

Céltáblának használták Rubens házát

Egy 17. századi flamand festmény restaurálása során derült ki, hogy a kép Pieter Paul Rubens (1577-1640) antwerpeni házát ábrázolja. A festményt egy javítóintézetben rakták ki, és az ott élők céltáblának használták.
2007. december 17. hétfő 08:46 - Hírextra

A festmény három évtizeden át az angliai Buckinghamshire grófság egyik javító intézetének falát díszítette, ahol a fiatalok céltáblának használták. Az apró nyilakkal telelyuggatott képet, miután az 1980-as években az intézetet bezárták, raktárban helyezték el, majd később restaurálták. A londoni National Gallery munkatársai az országban szétszórtan található, nem katalogizált festmények történetét kutatva ismerték fel, hogy a kép a nagy flamand mester otthonának homlokzatát és udvarát ábrázolja.

A munkát egy szerényebb képességű festőnek, Anthon Günthernek tulajdonítják, aki a képet 1645 és 1675 között alkotta, amikor Rubens már nem élt. A szakértők szerint a rajta látható három alak Rubenst, feleségét és kisfiát ábrázolja. Feltételezik, hogy a homlokzat díszítését maga Rubens vagy tanítványai tervezték és rajzolták meg. Ez adja egyébként a kép jelentőségét, mivel Günther technikájának vannak gyenge pontjai - írta az El País című spanyol napilap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását