2024. május 3. - Tímea, Irma

Bács-Kiskun megyében a pedagógusok többsége sztrájkolt

Bács-Kiskun megye oktatási intézményeinek többsége sztrájkolt hétfőn az első két tanítási órában, de van olyan intézmény, ahol az utolsó két óra marad el.
2007. december 17. hétfő 12:18 - Hírextra
Az előkészületek szervezése során Bács-Kiskun megyében összefogott a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és az intézmények többségében létrehozták a sztrájkbizottságokat.

Kecskeméten az MTI által megkérdezett közép- és alapfokú oktatási intézményekben kétórás sztrájkot tartottak a pedagógusok. A gyerekeket fogadták az iskolákban reggel, majd közös felügyeletükről gondoskodtak.

A PDSZ Fejér megyei szervezetének múlt heti felmérése szerint az 1.390 szakszervezeti tag közül 15 százalék jelezte, hogy részt vesz a két órás munkabeszüntetésben, 72 százalék pedig a kék szalag kitűzésével fejezte ki szolidaritását.

Egész napos sztrájkot tartanak hétfőn a székesfehérvári Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola PDSZ-hez tartozó pedagógusai; hétfőn a tanítás is szünetelt az intézményben - mondta el a PDSZ városi elnöke.

Mihályi Gyula tájékoztatása szerint kétórás munkabeszüntetést tartottak a Teleki Blanka Gimnáziumban, de ott emiatt nem maradt el tanóra.

Győrött a Móra Ferenc Általános és Középiskola 80 tantestületének 90 százaléka, a Szabadhegyi Közoktatási Központ 60 tagú tantestülete pedig teljes létszámban 2 órás sztrájkkal fejezte ki tiltakozását a nyugdíjszámítás módosítása és az egészségbiztosítási rendszer átalakítása ellen.
Vácziné Wirgha Anikó, a szabadhegyi intézmény pedagógus szakszervezeti titkára az MTI érdeklődésére elmondta: az elégséges szolgáltatást biztosították a munkabeszüntetés idejére. Időben tájékoztatták a diákokat és szüleiket, így a 640 tanuló közül mindössze 44-en érkeztek reggel 8 óra előtt az iskolába. Nekik filmet vetítettek, s pedagógusok felügyeltek rájuk.
Hasonlóan kis létszámú gyerekcsoport töltötte játékkal az időt reggel 8 és 10 óra között a Móra iskolában. Horváth Miklós igazgató közlése szerint az ezer diákot oktató intézményben a pedagógusok reggel 8 órától ügyeletet tartottak, s a sztrájk két órájában felügyelték a tanítás előtt az iskolába érkezett gyerekeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását