2024. május 3. - Tímea, Irma

Az én városom - Belgrád

Az én városom/My City összművészeti fesztiválsorozatban Belgrád mutatkozik be december 27-től 29-ig Budapesten, az A38 hajón. A belgrádi ifjúsági kulturális központ, a Dom Omladine olyan zenei programot szervezett amelynek hívószavai: "Balkanizáció", "Min
2007. december 17. hétfő 15:22 - Hírextra
A speciális vendég Biljana Srbljanovic fiatal drámaírónő, rendező lesz, ő mutatja be a szerb fővárost a budapestieknek.

Föllép a többi között a KAL szerb világzenei együttes, és DJ Soko Belgrádból, magyar részről pedig a Besh o droM és a CimbaliBand. A zene mellett filmvetítés is lesz: Ivan Zivkovic és Boris Mitic egy-egy alkotását láthatják az érdeklődők.

A Tanjug szerb hírügynökség úgy tudja, hogy kerekasztal-beszélgetést is szerveznek, központi témája a Duna, amely meghatározza mindkét főváros életét.

A beszélgetésre elfogadta a meghívást Fodor Gábor magyar környezetvédelmi és vízügyi miniszter, ott lesz Olivera Lazovic építész, a belgrádi turisztikai szövetség igazgatója és Rasa Dinulovic építész, videóművész.

Belgrád budapesti vendégeskedése ideje alatt az A38 hajón kulináris élvezetekben is része lehet a közönségnek, olyan szerbiai étel különlegességeket fognak felszolgálni, mint a csevapcsicsa, a lakodalmas káposzta, édességnek a baklava.

Az én városom fesztiválsorozatot az A38 hajó kezdeményezte azzal a céllal, hogy Európa nagyvárosainak életét, kultúráját bemutassa Budapesten.

Moszkva, Varsó és Prága járt az A38 fedélzetén, a jövő év első felében Amszterdam jön, majd Bécs és Barcelona hivatalos. Viszonzásként Budapest is bemutatkozik ezekben a városokban - mondta el az MTI-nek Hámori Viktória, az A38 hajó sajtófelelőse.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását