2024. április 26. - Ervin

Jászolkönyv

Jászolkönyv címmel jelent meg díszalbum a 2006-ban megrendezett, első zalai betlehem-kiállításra készült alkotásokról. A kötetet csütörtökön mutatták be Zalaegerszegen.
2007. november 30. péntek 06:57 - Hírextra

A tavalyi évben első alkalommal meghirdetett pályázatra 75 alkotás érkezett. A betlehem-készítők különféle technikákkal, a legkülönfélébb anyagokból - búzaszálból, fából, szövetből, fonalból, kukoricacsuhéból, mézeskalácsból és tűzzománcból - alkották meg a Jézus születéséhez kapcsolódó karácsonyi jelképet - mondta el Török Károlyné néprajzgyűjtő.

A most megjelent albumban újra látható valamennyi alkotás. A színes fotókon ismét felelevenedik a betlehemi jelenet, amint Szent József, Szűz Mária és a gyermek Jézus fogadták a pásztorok és a három királyok hódolatát.

Az album borítóját a Török család néprajzi gyűjteményéből származó, az 1900-as évek elején készült papírbetlehem díszíti, a kötet hátulján Csaba József fotográfus 1936-ban, Csákánydoroszlón készült, Betlehemezés című felvétele látható.

A több mint félszáz oldalas kötet - a Török család hagyatékát gondozó - Török Károlyné szerkesztésében és a volt megyei művelődési és pedagógiai intézet gondozásában jelent meg.

Idén csaknem száz alkotás érkezett a Keresztury Dezső ÁMK által kiírt betlehemi pályázatra, amelynek anyagából december 13-án nyílik kiállítás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását