2023. február 7. - Tódor, Rómeó

A Konyhaművészet a világhálón

Január elejétől a világhálóra töltik fel a Konyhaművészet című gasztronómiai folyóiratot, amely így nem nyomtatott formában, hanem virtuálisan adja közre a magyarországi gasztronómia legjobbjainak mai teljesítményét, mutat be éttermeket, ad közre receptek
2007. december 17. hétfő 16:04 - Hírextra
Tudta meg az MTI munkatársa a kiadótól, a Budapest Week Publishing tulajdonosától, Freed Pétertől.

De hogy a nyomtatott betű rajongói se legyenek csalódottak, a lap legjobb hagyományait folytatva évkönyvet adtak ki, Konyhaművészet 2008 címmel - hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón.

A kötetben szereplő 15 "csúcsminőségű" hely - ahogyan a kiadó fogalmaz - az év gasztronómiai tükörképét igyekszik nyújtani. Az éttermek kiválogatása bevallottan szubjektív módon történt. Van köztük tipikusan kozmopolita és klasszikus magyar konyhájú patinás vendéglő is, markánsan olasz és pikáns francia egyaránt. A hazai alapanyagok és a magyar borok hangsúlyos szerepet kapnak mind az éttermek kínálatában, mind a könyvben szereplő recepteknél - állítják a szerzők.

Az 1990-ben alapított folyóirat olvasóinak 60-65 százaléka a profi vendéglátósokból, a többi pedig a laikus ínyencekből került ki. Régi számaik, illetve azok legjobb cikkei és receptjei is folyamatosan kerülnek fel a világhálóra, ez tehát egy tematikus archívum is lehet az érdeklődők számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását