2024. április 27. - Zita

Vonatstop már ma estétől?

Elképzelhető, hogy már vasárnap este 10 órakor megkezdődik a határozatlan idejű vasutassztrájk, a szervező Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) ezt fontolgatja - mondta el a Független Hírügynökségnek Huszta Krisztián, a szervezet kommunikációs r
2007. december 16. vasárnap 18:20 - Hírextra
Az érdekképviselet ezt azután jelentette be, hogy a délutáni egyeztetések sem vezettek eredményre az úgynevezett még elégséges szolgáltatással kapcsolatban, azaz nem sikerült megegyezni a szakszervezetnek és a vasúttársaságnak, hogy a sztrájk ideje alatt mennyi vonat közlekedjen.

Husztra Krisztián elmondta, hogy még délután egy testületi ülést tartanak, ahol megállapodnak arról, hogy a munkabeszüntetés megkezdődjön-e már vasárnap este, az eredetileg tervezett hétfő reggel hat órás időpont helyett. Ezen az egyeztetésen derül ki az is, hogy ha még este megkezdődik a sztrájk, akkor a 10 órakor úton lévő szerelvények egészen a végállomásig elvigyék-e az utasokat, vagy csak a következő állomásig.

Annyi biztos - mondta a kommunikációs referens - hogy akár este, akár hétfő reggel kezdődik is meg a sztrájk, a vonatok leállnak az országban.

A VDSzSz a vasúti szárnyvonalak tervezett megszűntetése, illetve az egészségügyi- és a nyugdíjrendszer átalakítása ellen tiltakozik a sztrájkkal, amelyről egyelőre nem lehet tudni, hogy meddig fog tartani.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását