2024. április 20. - Tivadar

Állatmenhelyi Karácsony

Karácsony volt az állatoknak a pécsi állatmenhelyen. Szorgos és kitartó látogatók vittek csemegéket: káposztát, kutyatápot, diót. Ezekből készítettek ajándékot az állatoknak, amit aztán oda is adtak nekik. De a gyerekek sem mentek haza üres kézzel.
2007. december 16. vasárnap 20:02 - Hírextra
Szánon érkezett a Mikulás a pécsi állatmenhelyre. Azoknak a gyerekeknek hozott ajándékot, akik egész évben gondosan ápolták a menhely csaknem 500 állatát. A gyerekek pedig az állatoknak vittek karácsonyi ajándékot: káposztát, diót, kutyatápot - mindent, amit azok szeretnek.

"Ilyenkor egy kicsit nagyobb szeretettel közelednek az emberek nemcsak egymás felé, hanem az állatok felé is. Nagyon megható az, amikor a gyerekek hozzák a saját kedvenceiknek a külön répát, a külön kutyatápot." - mondta a Független Hírügynökségnek Farkas Tamás, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke.

Az ajándék csemegékre nagy szüksége is van az egyesületnek, hiszen az állatmenhely többnyire az adományokból tudja előteremteni az állatoknak a mindennapi betevőt: évente ugyanis 50-60 millió forintból gazdálkodnak. Költségvetésük 1/3-át teszik ki az adományok.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását