2024. május 5. - Györgyi

Zöld kakadu a Studio "K" színházban

Arthur Schnitzler A zöld kakadu című művét tűzi műsorára a Stúdió "K" Színház; a produkciót, amelynek műfaját "hátborzongató valóságsóként" határozza meg a társulat, Fodor Tamás rendezésében mutatják be hétfőn.
2007. december 15. szombat 09:20 - Hírextra
"A Zöld Kakadu párizsi lokál, valahol a Tér (más nevén Bastille) környékén" - olvasható az előadás ismertetőjében. Mint írják, aki idejár - főképp az elit, az arisztokrácia - azért teszi, hogy sehol másutt nem tapasztalható idegborzolásban, ínycsiklandozásban részesüljön.

A Zöld Kakadu színészei ugyanis a felső tízezerrel kapcsolatos, vagy annak kárára elkövetett brutális történeteket, szexuális bűncselekményt, tolvajlást, gyilkosságot adnak elő, olykor rögtönzésszerűen, vakmerően, a színpadi jólneveltségre fittyet hányva. "Alig lehet tudni, hogy mi a valóság és mi a játék, hiszen a művészeket alig lehet megkülönböztetni az alvilág szereplőitől. És játszódik mindez 1789. július 14-ének estéjén" - írják a produkcióról szóló összegzésben.

A darabot Szeredás András átdolgozásában láthatják a nézők. A bábokat és a jelmezeket Németh Ilona készítette, a világítást Fodor Gergely tervezte.

Az előadásban a rendező Fodor Tamás mellett Nyakó Júlia, Hannus Zoltán, Téglás Márton, Tamási Zoltán, Büki Marcell, Nagypál Gábor, Horváth Zsuzsanna, Géczi Zoltán, Spilák Lajos, Lovas Dániel, Homonnai Katalin és Rusznák Adrienn szerepel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását