2024. április 30. - Katalin, Kitti

Vodkamutató

Amint Dmitrij Medvegyevet több párt javasolta államfő-jelöltnek s Vlagyimir Putyin elnök támogatásáról biztosította az elgondolást, az orosz szabadalmi hivatalba sorozatban kezdtek érkezni a kérelmek olyan vodkamárkák regisztrálására, amelynek elnevezése
2007. december 15. szombat 06:58 - Hírextra
Az elnöki brand első kiötlője a Vineximcég volt, amely Putyin elnöki hivatalba lépése után három évvel levédette a Putyinka vodka márkenevet. Ezúttal a Vologya és a Medvék (Vologya i medvegyi) márka bejegyzését kérte, amely elnevezés felidézi mind Putyin, mind Medvegyev nevét.

De nem az első volt: már egyetlen nappal Medvegyev kijelölése után az Inszo-energo cég sürgősséggel kérte a Cár Medve (Medvegy), a Medvegyka és a Medvegyevka márkák bejegyzését.
Az Inszo-energo is elkésett azonban. Mint kiderült, akadtak messze tekintő vállalkozók, akik már két évvel ezelőtt Medvegyevre tették fel tétjeiket. 2005. november 14-én nevezték ki a fiatal politikust első miniszterelnök-helyettesnek, s a Marisza-torg vállalat már két héttel később, november 29-én kérte a MEDVEGYEVka márkanév levédését. A bejegyzés meg is történt, s a cég most használhatja alkoholos, vagy alkohol nélküli italai márkaneveként.

A Vedomosztyi című, minderről hírt adó lap csütörtökön marketing-szakértőket idézett, akik szerint egy ismert politikus nevének idézése mindig jövedelemmel kecsegtet. "Amíg Oroszországban létezni fog a jó uralkodóról szóló elképzelés, az elnök neve mindig előnyt jelent majd" vélekedett az egyik idézett szakértő, de hozzátette: úgy véli, Vlagyimir Putyin erős politikai személyiség marad továbbra is, és valószínű, hogy a Putyinkának nagyobb keletje lesz, mint a Medvegyevkának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását