2024. április 25. - Márk

Tubes csaták Pécsen

Levette napirendjéről a Tubesre tervezett katonai radar ügyét a pécsi közgyűlés. Révész Mária, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője elmondta, az építési szabályzat módosítása, amely a radar építését gátolná meg, a civilek kezdeményezésére indult el, s azt az önk
2007. december 15. szombat 06:54 - Hírextra
A napirendi pont tárgyalása előtt a Városfejlesztési Bizottság elnöke, Hódosi Vera (MSZP) váratlanul annak elnapolását kérte, arra hivatkozva, hogy az elfogadásra benyújtott tervezetre törvényességi kifogás érkezett. A várost vezető koalíció szavazataival a témát elnapolták.

Az ellenzék nehezményezi azt is: a szavazást követően kapták kézhez a Szekeres Imre levelét, amelyben a honvédelmi miniszter azt veti az önkormányzat szemére, hogy az visszaél a jogaival. A Fidesz-KDNP az ügyben rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte.

Az Összefogás Pécsért Egyesület frakcióvezetője, Kővári János szerint elfogadhatatlan a honvédelmi miniszter ilyen mértékű beavatkozása Pécs önkormányzatának munkájába.

Kis-Halas Andrea polgármesteri szóvivő a Fidesz-KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület sajtótájékoztatója után közölte, a módosított építési szabályzat megtárgyalása azért került le a közgyűlés napirendjéről, mert nem volt elég idő a honvédelmi miniszter levelének áttanulmányozására.

A szóvivő hozzátette: a december 20-ára összehívott rendkívüli közgyűlés fő napirendi pontja az építési szabályzat módosított rendelettervezete.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását