2024. április 26. - Ervin

Örök vadászmezők

Hetvenegy éves korában elhunyt Floyd "Red Crow" Westerman amerikai indián színész és folk-énekes, akit többek között a Farkasokkal táncoló című amerikai kalandfilmben és Walker, a texasi kopó című televíziós sorozatban láthatott a közönség.
2007. december 15. szombat 08:30 - Hírextra
Westerman, aki Maria del Reyben élt, csütörtök reggel hunyt el a Los Angeles-i Cedars-Sinai kórházban leukémiában - közölte fia, Richard Tall Bear Westerman.

Elismert zenészként Willie Nelsonnal, Bonnie Riatt-tel, Harry Belafonte-tal, Jackson Brownnal és másokkal játszott együtt.

Westerman a legutóbbi hónapokig dolgozott, Kevin Costnerrel készülő filmjében, a Swing vote-ban forgatott.

Legismertebb alakítása talán a Kevin Costner főszereplésével készült Farkasokkal táncoló című film Tíz Medve sziú törzsfőnöke volt.

Westerman neve a környezetvédelem, az indiánok és más őslakos népek jogainak érdekében kifejtett tevékenységének köszönhetően is ismertté vált.

Első albuma 1970-ben jelent meg Custer Died For Your Sins (Custer a vérét adta bűneidért) címmel. Tavaly A Tribute to Johnny Cash (Tisztelgés Johnny Cash előtt) címmel jelent meg válogatása.
Floyd Westerman 1936. augusztus 17-én született Dél-Dakota szövetségi államban, egy dakota sziú rezervátumban. A mozivásznon 1989-ben debütált a Renegátok című filmben, majd 1991-ben ő volt az Oliver Stone rendezte Doors című zenés film sámánja.

Felesége, Rosie, fia és négy leánya gyászolja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását