2024. május 7. - Gizella

Dávid Ibolya az egyűttműködésről

Dávid Ibolya szerint a hazai politikai erőknek nincs más választása, mint az ország érdekében fontos programokban való szakmai együttműködés. A Magyar Demokrata Fórum (MDF)elnöke erről szombaton beszélt Debrecenben.
2007. december 15. szombat 14:56 - Hírextra
Az MDF és az Antall József Alapítvány által közösen rendezett Önkormányzati Szakmai Nap című konferenciát követő tájékoztatón a pártelnök elmondta: a rendezvényen elsősorban az ország különböző területeiről érkezett MDF-es polgármesterek, alpolgármesterek, megyei közgyűlési és helyi önkormányzati képviselők kaptak tájékoztatást Bajnai Gordon önkormányzati minisztertől, a Magyar Fejlesztési Bank és a VÁTI mint irányító szerv vezetőitől az önkormányzatokat érintő kérdésekben.

Egyebek mellett szó volt az önkormányzati pályázati lehetőségekről, azok finanszírozásáról, az önerő biztosításának különböző formáiról, az önkormányzati közmunkákról és a körjegyzőségek működéséről.

Az MDF elnöke hozzátette: most első alkalommal rendeztek ilyen nagyobb szabású MDF-es önkormányzati fórumot, amit a jövőben rendszeressé tesznek. Értetlenségének adott hangot amiatt, hogy 10 millió ember érdekében a magyar országgyűlésben miért nincs szakmai alapú együttműködés.

Megítélése szerint a mai rendkívül nehéz helyzetből cak a valódi problémákra adott valódi megoldásokkal, a programokban való szakmai együttműködéssel lehet túljutni.
Dávid Ibolya szerint a mai magyar közéletet az indulati-érzelmi politizálás jellemzi, s ez rányomja a bélyegét az országgyűlésre is.

Ennek eredménye Magyarország siralmas állapotában pontosan lemérhető - tette hozzá. Más ország példáira utalva kifejtette: a legfontosabb kérdésekben létre kell jönnie a nemzeti minimumnak, mert csak ez vezethet az ország versenyképességének növeléséhez, a nemzet felemelkedéséhez.

Az MDF elnöke hozzátette: a kormány kormányozzon, az ellenzék pedig lássa el klasszikus ellenzéki feladatait, s ne akarjon háromhavonta kormányt buktatni.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a jogalkotóknak be kell tartaniuk ígéreteiket, ugyanakkor nem lehet kordont sem bontani.

"A közéleti ember adjon példát a viselkedésével" - mondta a pártelnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását