2024. április 27. - Zita

Hende: nőhet a költségvetés

A honvédelem jövőre nagyobb lehetőséget kap arra, hogy szolgálja a nemzetet; hosszú idő óta először növekszik a honvédség költségvetése - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter Győrött azon az ünnepségen, amelyen a vörösiszap-katasztrófa elleni védekezésben és mentésben részt vett katonák helytállását ismerték el.
2010. december 3. péntek 12:26 - HírExtra
A tárca vezetője közölte: több mint kétezer fővel felállítják a tartalékos rendszert, amely lehetővé teszi, hogy a jövőben esetleg bekövetkező katasztrófákra még nagyobb erőkkel, még hatékonyabban tudjanak reagálni. A honvédség tartalékereje január 1-jétől átveszi a katonai objektumok, laktanyák őrzés-védelmét.

A jövő évi költségvetés tervezete több mint 22 milliárd forintos többletforrást biztosít a honvédség számára - mondta a miniszter az ünnepséget követően, újságírói kérdésre válaszolva. Ebből az összegből egyebek között mód nyílik a haditechnika fejlesztésére, helikopterek felújítására. A katonai számítástechnikai rendszerek védelmére, az ellenük irányuló támadások elhárítására 200 millió forintot irányoztak elő jövőre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását