2024. május 3. - Tímea, Irma

Terrorgyanú Boszniában

Egy algériai férfit megfosztottak boszniai állampolgárságától és kitoloncolták az országból, mert azzal gyanúsítják, hogy terroristákkal áll kapcsolatban - jelentette be pénteken a boszniai biztonsági miniszter helyettese. A politikus nem árult el további
2007. december 14. péntek 14:11 - Hírextra
Az algériai férfi, Atau Mimun egyike azoknak a muzulmán harcosoknak, akik az 1992 és 1995 között zajlott boszniai háború alatt a bosnyák hadseregben küzdöttek. A konfliktust lezáró megállapodás szerint ezeknek a katonáknak el kellett volna hagynia az országot, de sokan állampolgárságot szereztek és maradtak. Több száz hasonló sorsú külfölditől vették vissza most az állampolgárságát, de Mimun az első, akit kitoloncoltak.

Bosznia-Hercegovina akkor került a világ figyelmének központjába, amikor 2001. szeptember 11-én az Egyesült Államokat terrortámadások érték. Ekkor felfigyeltek arra, hogy sok korábbi muzulmán harcos telepedett itt le.

Bosznia-Hercegovina hat, az al-Kaida hálózatához tartozó, arab származású gyanúsítottat adott át az amerikai hatóságoknak 2002-ben.

Idén 3 muzulmánt börtönbüntetésre ítéltek, mert terroristatámadást terveztek Bosznia-Hercegovina vagy egy másik európai ország ellen, hogy kikényszerítsék az adott ország csapatainak kivonását Irakból vagy Afganisztánból.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását