2024. május 3. - Tímea, Irma

Siemens lesz a fővállalkozó

Jövő nyáron kezdik építeni Gönyűn a tervezett gázturbinás erőművet, a fővállalkozói szerződést a kivitelezésről csütörtökön írta alá az E-ON Kraftwerke a Siemens - szel. Az erőmű ellen a környezetvédők tiltakoztak, de most úgy tűnik, jövő nyáron elkezdődi
2007. december 14. péntek 14:04 - Hírextra
Az E-On Magyarország kft. közleménye szerint a német székhelyű E-ON Kraftwerke a kivitelezésről szóló fővállakozói szerződést csütörtökön írta alá a Siemens német és magyarországi cégeiből álló konzorciummal. A fővállalkozó kiválasztásakor a magas minőségi, technológiai és környezetvédelmi elvárásokat tartották szem előtt a hivatalos tájékoztatás szerint.

A tervezett erőmű 430 megawatt teljesítményű, nagy hatékonyságú, korszerű és környezetkímélő lesz a társaság állítása szerint. Az építést és az üzemeltetést Magyarországon közvetlenül az E-On Erőművek Kft, a hannoveri székhelyű E-ON Kraftwerke leányvállalata végzi. Az erőmű magántőkéből épül, több mint 100 milliárd forintért. Várhatóan 2008 közepén kezdődik az építkezés, az erőmű 2010-ben már termel. Az üzemeltető szerint az 58 százalékos hatásfokkal működő erőmű a világ egyik legkorszerűbb ilyen üzeme lesz.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását