2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nem volt részeg a zsarufőnök

Kizárható, hogy ittasan, vagy bódult állapotban vezetett volna a posztjáról időközben lemondott XXII. kerületi rendőrkapitány, aki kedden halálra gázolt egy gyalogost - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t azt követően, hogy elk
2007. december 14. péntek 11:20 - Hírextra
Morvai Attila hozzátette: a szakértői vélemény alátámasztotta az elsődleges vizsgálati eredményt, amely már megállípította, hogy a volt rendőrkapitány nem fogyasztott alkoholt mielőtt a volán mögé ült volna.

A XXII. kerületi kapitányság akkori vezetője saját személygépkocsijával a XXII. kerületi Kossuth Lajos utcában kanyarodás közben ütötte el kedden az elé lépő 55 éves férfit, aki nem a kijelölt gyalogátkelőhelyen akart átjutni az úttest túloldalára. A gyalogos a kórházba szállítást követően vesztette életét.

A történtek miatt a kerületi rendőri vezető lemondott posztjáról és kérte nyugállományba helyezését, a rendőrség közlése szerint azért, mert az eset annyira megrázta.

Az ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytat vizsgálatot. Morvai Attila az MTI-nek pénteken azt mondta: a baleset körülményeit tovább vizsgálják.

Külön kitért arra is, hogy a volt rendőrkapitány a kezdetektől együttműködött a vizsgálatot végző ügyészekkel.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását