2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nem lesz BKV-sztrájk

Nem sztrájkolnak a BKV dolgozói hétfőn, miután a munkabeszüntetést meghirdető hat szakszervezet megállapodást írt alá pénteken a közlekedési társasággal. A dokumentum szerint a BKV a csoportos létszámleépítésről szóló döntését 2008. január közepéig, legké
2007. december 14. péntek 19:21 - Hírextra
A társaság vállalja, hogy a jövő évi, a cég teljesítményét szabályozó paraméterkönyv előkészítése során rendszeres konzultációt biztosít az érdekképviseteknek. A BKV ígéretet tett arra is, hogy figyelmet fordít a munkakörülmények javítására, és a szakszervezetek bevonásával vizsgálja az általuk felvetett működési problémákat.

A megállapodásban rögzítették a munkavállalóknak azokat a jogos igényeit, amelyekről a továbbiakban tárgyalni kívánnak - mondta el pénteken, a dokumentum aláírása után Antal Attila, a BKV vezérigazgatója. Hozzátette: a cég vezetése és a szakszervezetek is arra törekedtek, hogy házon belül rendezzék a vitás kérdéseket, és ne okozzanak fennakadást a tömegközlekedésben.

Nemes Gábor, a Cinkota Autóbusz Szakszervezet elnöke kifejtette: indokolt volt a megállapodásba bekerülő problémák felvetése, sajnálják, hogy az egyeztetést csak sztrájkfenyegetéssel tudták elérni.

A szakszervezetek bíznak abban, hogy olyan járművek állnak majd forgalomba, illetve olyan munkakörülmények között dolgozhatnak a munkavállalók, amelyek megfelelnek a kor követelményeinek, és a tulajdonos fővárosi önkormányzat is figyelembe veszi ezeket a jogos igényeket a BKV működésének finanszírozásánál - közölte Bartha Pál, a Fürst Autóbusz Szakszervezet elnöke.

A megállapodás szerint a BKV a csoportos létszámleépítésről szóló döntését 2008. január közepéig, legkésőbb január 29-ig elhalasztja. A társaság a szakszervezetek bevonásával felülvizsgálja a szükséges karbantartói és alkalmazotti létszámot. Ha kiderül, hogy a feladatok elvégzéséhez - különösen a műszaki karbantartóknál - kevés az ember, akkor az üres állásokat feltöltik.

A társaság vállalja, hogy a jövő évi, a cég teljesítményét szabályozó paraméterkönyv előkészítése során rendszeres konzultációt biztosít az érdekképviseleteknek. A munkáltató egyeztet a szakszervezetekkel a dolgozók élet- és foglalkoztatási körülményeit érintő kérdésekről is.

A BKV vezetése ígéretet tett arra is, hogy figyelmet fordít a munkakörülmények javítására, illetve a szakszervezetek bevonásával vizsgálja az általuk felvetett működési problémákat és szükség esetén intézkedési tervet állítanak össze. A közlekedési társaság emellett bevonja az érdekképviseleteket a BKV rövid-, közép- és hosszú távú terveinek előkészítésébe.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását