2024. május 2. - Zsigmond

SZDSZ: Kormánybiztost a BKV-hoz

Nem önkormányzati biztost, hanem kormánybiztost jelöltetne a BKV-hoz az SZDSZ fővárosi frakciója.
2009. szeptember 1. kedd 06:55 - HírExtra
A napilap ismertetése szerint az SZDSZ fővárosi frakciója úgy döntött, a Koalíciós Egyeztető Tanács (KET) szerdai ülésén vetik fel a kérdést. John Emese, a képviselőcsoport vezetője szerint ez erősítené a kormányzati kontrollt, de további lépések is kellenek, például a BKV strukturális átalakítása.

Lakos Imre SZDSZ-es közlekedési tanácsnok lapunknak elmondta: javaslatában nem csődgondnok, nem önkormányzati biztos, hanem a minisztériumoknál már működő kincstárnokhoz hasonló szereplőt képzel el, hiszen most is két kormánydelegált van az igazgatóságban.

A kincstárnok ellenjegyezné a kifizetéseket, korlátozva, de nem átvéve a vezérigazgató hatáskörét - magyarázta Lakos, aki szerint meg kell határozni a döntési kompetenciáját, az általa ellenjegyzendő, akár személyi kifizetések értékhatárát. Továbbá javasolta, hogy a BKV igazgatóságába vegyenek be ellenzéki delegáltakat is - ismereti a Népszava.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. szeptember 1. 10:54
Nem mindegy? :-S
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását