2024. május 3. - Tímea, Irma

Befejezték az aláírásgyűjtést

Befejeződött a helyi népszavazásról szóló aláírásgyűjtés Medgyesegyházán. A Békés megyei faluban egy tervezett szalmatüzelésű erőmű létesítéséről akarnak népszavazással dönteni. Az aláírásgyűjtő íveket szerdán adták le az önkormányzatnál, a polgármester a
2007. december 14. péntek 01:01 - Hírextra
Az íveket három napon belül hitelesíteni kell. Ezután a polgármester azonnal soron kívüli testületi ülést hív össze, ahol a népszavazás időpontjáról döntenek. A hitelesítést követően az önkormányzatnak négy hónapon belül ki kell tűznie a helyi népszavazás időpontját, de Nagy Béla polgármester úgy fogalmazott: ha összegyűlt a megfelelő számú aláírás, akkor a lehető legkorábbi időpontra szeretné kitűzni a népszavazást.

Medgyesegyházán ugyanaz a cég építene szalmatüzelésű erőművet, amelyik Szerencsen is. Míg a tokaj-hegyalján a szőlőt, addig Medgyesegyházán a településen élők megélhetését biztosító dinnyét féltik a szalmatüzelésű erőműtől, de tartanak attól is: a megnövekvő kamionforgalom még jobban tönkreteszi a már egyébként is rossz minőségű utakat. Az erőmű megépítése ellen tiltakozók egy egyesületet hoztak létre, és helyi népszavazás kiírását kezdeményezték a kérdésről.

A tervezett 50 megawattos erőmű 40 milliárd forintból épülne, és 130 új munkahelyet biztosítana.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását