2024. április 28. - Valéria

Az MDF szerint toporog az ország

Az MDF elnöke szerint 2007 a lecsúszás, jobb esetben pedig az egyhelyben toporgás éve volt. Dávid Ibolya pártja évértékelő rendezvényén azt mondta, hogy a politika továbbra sem képes valódi válaszokat adni az emberek valódi problémáira.
2007. december 14. péntek 17:06 - Hírextra
A Magyar Demokrata Fórum számára a 2007-es év öt ponton okozott csalódást - mondta a párt elnöke. Dávid Ibolya szerint idén szembesülni kellett a középosztály lecsúszásával, a reformkapkodással, a korrupcióval, a rossz gazdasági eredményekkel és a közéletben tovább mélyülő árkokkal.

A pártelnök élesen bírálta a kormányt és a Fideszt is. Dávid Ibolya szerint az átgondolt, megalapozott változások helyett az intézmények működését szétziláló reformkapkodás folytatódott a kormány részéről, eközben a nagyobbik ellenzéki párt alternatív megoldások bemutatása helyett deklaráltan hatalmi célokkal a népszavazás intézményének lejáratásához folyamodott..

A gazdasággal kapcsolatban az MDF úgy véli, hogy 2007 a szunnyadó pannon puma éve volt. Dávid Ibolya azt mondta: "a gazdasági növekedés 1 %-on vánszorog, s a kormánynak eszében sincs gyökeres adóreformmal ébresztőt fújnia az aludni tért pannon pumának."

Az MDF szerint amagyar politikai kultúra a népszavazási bohózattal elérte azt mélypontot, melyből csak úgy szabadulhat, ha szembenéz eddigi ballépéseivel, és elfogadja azt, hogy az ország érdekében új politikára van szükség. Dávid Ibolya ezért arra szólította fel a parlamenti pártokat, hogy az Új Politika jegyében fejezzék be az igen drága politikai paródiát, vonják vissza üres és értelmetlen népszavazási kérdéseiket, és ismét vegyék fel a munkát, amiért az adófizetők pénzéből a fizetésüket kapják.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását