2024. május 3. - Tímea, Irma

Vita a vezérigazgatóról a BKV-nál

A Fővárosi Közgyűlés elé kerülhet csütörtökön az önkormányzat gazdasági bizottságának azon határozata, amellyel megerősítették a BKV felügyelőbizottságának a busztender vizsgálatáról készített jelentését.
2008. március 26. szerda 21:57 - Hírextra

Ez egyebek közt személyi konzekvenciák levonását szorgalmazta a cég hibás kommunikációja miatt - nyilatkozta Dancs Gábor (SZDSZ) tanácsnok az MTI-nek szerdán.

A szabaddemokrata szakpolitikus elmondta, hogy a gazdasági bizottság rendezte a BKV felső vezetőit, mintegy 70 embert érintő munkáltatói jogok gyakorlását. A bizottság korábban nem adta át ezt a jogkört a BKV betegszabadságon lévő vezérigazgatóját egy hónapja helyettesítő Balogh Zsolt vezérigazgató-helyettesnek.

Dancs Gábor közölte, hogy a bizottság a BKV igazgatóságának elnökére bízta a cég felső vezetését érintő munkálattói jogok gyakorlását. Azt a javaslatot elvetették, hogy az igazgatóság elnöke és a mindenkori megbízott vezérigazgató közösen gyakorolja ezeket a jogokat.

A politikus hozzátette: a bizottság ülésén szó esett arról is, hogy 44 napnál tovább nem helyettesítheti egy megbízott a vezérigazgatót. Így a BKV jogértelmezése szerint 44 naponta rotáció lenne a vezérigazgatót helyettesítő vezérigazgató-helyettesek között. A tanácsnok úgy tudja, hogy nem a gazdasági társaságokról szóló törvény alapján, hanem a munka törvénykönyv helyettesítésről szóló szabályozására hivatkozva vetették ezt fel a BKV részéről. Az első 44 napos megbízott vezérigazgatói tevékenység a napokban jár le - jegyezte meg.

Dancs Gábor kitért arra is, hogy a gazdasági bizottság ülésén ismertették Antal Attila még hivatalban lévő, de betegszabadságát töltő vezérigazgató újabb felmondási levelét. A március 9-én kelt háromsoros levelében kezdeményezte először Antal Attila vezérigazgatói megbízatásának visszavonását. Ezt hatáskörileg rossz helyre, a BKV igazgatósága elnökéhez címezte a vezérigazgató.

A március 25-i keltezésű hatsoros levelében már a hatáskörileg illetékes gazdasági bizottsági elnöknél kezdeményezte Antal Attila a hatályos munkaszerződése szerinti felmentését. Ez alapján, közös megegyezés esetén, végkielégítéssel távozna a vezérigazgató - jegyezte meg a tanácsnok. Hozzátette, hogy ennek mértékét nem ismeri.

Vitézy Dávid, a BKV felügyelőbizottságának Fidesz által delegált tagja az MTI-nek elmondta, hogy a felügyelőbizottság vizsgálati jelentésében foglaltak alapján "Regőczi Miklós vezérigazgató-helyettest az én véleményem szerint már rég fel kellett volna mentenie a társaság igazgatóságának".



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását