2024. május 22. - Júlia, Rita

Elhunyt a mogul

Los Angeles-i otthonában kedden 84 éves korában elhunyt Freddie Fields legendás hollywoodi filmmogul, aki olyan sztárok pályafutását indította el, mint Richard Gere vagy Mel Gibson.
2007. december 13. csütörtök 11:18 - Hírextra

Halálának oka tüdőrák volt - jelentette be szerdán szóvivője.
Fields hosszú, fordulatokban gazdag pályafutása során az álomgyár egyik meghatározó filmes személyisége lett: ő alakította a Creative Management Associates elnevezésű nemzetközi filmes ügynökséget, és két nagy filmstúdió, az MGM, majd a United Artists elnöki posztját is betöltötte.
Produceri munkásságához több Oscar-díjas film fűződik, köztük Az 54. hadtest, amely Denzel Washington első akadémiai elismerését hozta 1989-ben. Az Amerikai dzsigolóval Richard Gere sztárkarrierjét indította el.

Mel Gibson is neki köszönheti csillagának felemelkedését, még a csapból is Gibson folyt, mikor az MGM vezetőjeként kezébe vette az ausztrál Mad Max filmes sorsát: "Ügynök volt és remek szimata volt a gépezet működtetéséhez" - nyilatkozta róla A veszélyes élet évével 1982-ben végre Amerikában is befutott színész, aki szerint Fields olyan hírverést csapott körülötte, hogy akkoriban szinte "kávémárkának" érezte magát.

A Creative Management Associates később új néven szerveződött újjá. Az International Creative Management (ICM) olyan világnagyságok érdekeit képviselte, mint Paul Newman, Barbra Sterisand, Michael Caine, Robert Redford, Gene Hackman, Woody Allen, vagy a rendezők közül Steven Spielberg, Mel Brooks, Sidney Pollack, George Lucas és Francis Ford Coppola.
Fields kétszer nősült, és első házasságából három gyermeke született.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását