2024. május 16. - Mózes, Botond

Hevesnek 113 millió forintot adnak

Heves megye 6 egészségügyi intézménye összesen 113 millió forintot kap az egészségügyi reform nyomán keletkezett megtakarításokból - tájékoztatta csütörtökön a szaktárca döntéséről az SZDSZ megyei szervezetének alelnöke az MTI-t. A Fidesz szerint a kormán
2007. december 13. csütörtök 13:03 - Hírextra

A fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézmények csaknem 110 millió, a járó betegeket gondozók pedig 3 millió forintnyi kiegészítő díjazást kapnak az 5 milliárd forintnyi országos keretből - közölte Gyurkó Péter.

A legtöbb, 64 millió forintnyi támogatásban az Egerben működő Heves Megyei Markhot Ferenc Kórház részesül. A Mátrai Gyógyintézetnek 11 millió forintot, a hatvani és a gyöngyösi kórházaknak egyaránt közel 17 millió forintot utal ki a tárca.

A Heves városi egészségügyi szolgálat mintegy 2 millió, a füzesabonyi egészségügyi központ pedig több mint 700 ezer forintnyi kiegészítő díjazást kap - mondta a szabad demokrata politikus.
Szerdán két másik megyében is hasonló tájékoztatót tartottak az SZDSZ helyi szervezetei. A bejelentések szerint Zalában öt egészségügyi intézmény mintegy 140 millió forintot, Csongrád megyében valamivel több mint 281 millió forintot kapnak az egészségügyi intézmények a kormány reformja által az egészségbiztosítási kasszában keletkezett ötmilliárd forintos többletből.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerint "szemtelen kampányba kezdett" az egészségügy szétveréséért nagy részben felelős SZDSZ vidéken. Mint közleményében írta, megyénként tartanak sajtótájékoztatókat, ahol bejelentik, hogy a helyi kórházak néhány tízmillió forintos összeget kaphatnak az egészségügyi reform "megtakarításaiból".

"Vagyis annak kellene örülni, hogy miután százmilliókat vettek el egyes kórházaktól, és összességében 250 milliárdot az egészségügyből, most ennek töredékét kegyesen visszaosztják" - közölte a szóvivő. Hozzátette: "ez a kormányzati trükközés, hazudozás" újabb példája, a beteg emberek lenézése, semmibevétele.

Szijjártó Péter szerint minderre a szociális népszavazás keretében adnak majd méltó választ a magyar emberek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását