2024. május 8. - Mihály

Sok a drogos

Várhatóan hamarosan drognak minősítik a tilidin tartalmú fájdalomcsillapító gyógyszert Németországban, ott ugyanis a cannabis után ezt az anyagot fogyasztják legtöbben tudatmódosító szerként a fiatalok közül. Magyarországon egyelőre nincs jelen ez a típus
2008. november 19. szerda 08:09 - Hírextra
Magyarországon nem kapható legálisan tilidin tartalmú fájdalomcsillapító gyógyszer - mondta az InfoRádiónak Zacher Gábor, a Péterfy Sándor utcai kórház főorvosa. Németországban a cannabis után ez az anyag foglalja el a második helyet a legkeresettebb tudatmódosító szerek listáján, ezért hamarosan drognak minősíthetik a tilidin tartalmú fájdalomcsillapítókat. A szer agresszivitást, eufóriát, érzéketlenséget és növekedő szexuális teljesítőképességet vált ki a fogyasztóból, ezért terjedt el hamar a fiadalok körében.

Zacher Gábor azt nem zárta ki, hogy illegálisan bejuthatott Magyarországra a tilidin tartalmú fájdalomcsillapító, és elképzelhető, hogy néhányan ehhez a szerhez jutottak hozzá a feketepiacon.

Magyarországon is vannak opiát és opiuit készítmények hivatalosan regisztrálva, amelyeket a napi gyógyításban használnak rákos betegek kezelése során - emelte ki a főorvos.

A magyar fiatalok körében a cannabis után az ecstasy a második legkeresettebb tudatmódosító, ezt egy hétvégén átlagban 50 ezren használják, míg az opiát készítményekkel jóval kevesebben élnek - közölte. Zacher Gábor beszélt arról is, hogy az utóbbi időben csökkenőben van az intravénás kábítószert használók száma.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását