2024. május 10. - Ármin, Pálma

Elutasították a beadványt

Az OVB-nek a Fidesz és a KDNP népszavazási aláírásait hitelesítő döntéseit támadó hatodik beadványt is elutasította a Legfelsőbb Bíróság (LB) - tájékoztatta a testület az MTI-t csütörtökön. A még kedden született végzésben a magánszemély felülvizsgálati k
2007. december 13. csütörtök 10:56 - Hírextra

A testület döntése szerint a kérelem elkésett, mert a jogorvoslatot kérő az előírt december 9-i határidőig nem nyújtotta be beadványát az Országos Választási Bizottsághoz.

Az indoklás ugyanakkor kitér arra is, hogy a kérelmet akkor is el kell utasítani, ha nem az illetékes választási bizottságnak nyújtják be azt. A kérelmező pedig közvetlenül a Legfelsőbb Bírósághoz címezte beadványát.

Ezzel a döntéssel a Legfelsőbb Bíróság a hatodik olyan felülvizsgálati kérelmet utasította el, amelyet a Fidesz és a KDNP népszavazási aláírásait hitelesítő döntései ellen nyújtottak be.

Az OVB múlt héten szerda este állapította meg, hogy a Fidesz mindhárom népszavazási kezdeményezésében összegyűlt a megfelelő számú aláírás, így várhatóan a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj kérdésében kiírható a referendum. Az OVB határozata ellen összesen hat kifogás érkezett.

Rytkó Emília korábban azt közölte: pénteken egy kifogás érkezett a választási irodához, amit még ugyanezen a napon átadtak a Legfelsőbb Bíróságnak, s ennek az elbírálása meg is történt. Szombaton további öt kifogás érkezett, az utolsó délután 16 órakor.


Hétfőn az Országgyűlésben bejelentették, hogy az OVB hitelesítette a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazási kérdésekhez gyűjtött aláírásokat.

Szigeti Péter OVB-elnök Szili Katalin házelnöknek írt tájékoztató levelét Nyakó István jegyző olvasta fel.
Az Országgyűlés elnöke bejelentette: a népszavazások elrendeléséről szóló határozati javaslat elkészítésével az alkotmányügyi bizottságot bízza meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását