2024. április 19. - Emma

Sólyom nem fogadja a Magyar Gárdát

Sólyom Lászlónak nem áll módjában fogadnia Vona Gábort, a Magyar Gárda és a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökét - erről levélben tájékoztatta a szervezetet a Köztársasági Elnöki Hivatal. Vona Gábor, a két szervezet vezetője válaszlevelében sajnálattal
2007. december 12. szerda 11:50 - Hírextra
Kumin Ferenc a Független Hírügynökség kérdésére elmondta: a köztársasági elnök nem indokolja a döntését.

Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke szerdán 12 órára sajtótájékoztatót hirdetett a Sándor Palota elé, melyek témája a Sólyom Lászlótól, a Jobbik és a Magyar Gárda körüli politikai vita ügyében kért személyes találkozó.

A köztársasági elnök még kedden levelet írt Kállai Ernő ombudsmannak, amelyben cigányellenes tüntetésnek nevezte a Magyar Gárda vasárnapi felvonulását. Sólyom László úgy fogalmazott, hogy "a Jobbik egyik szónoka negatív tulajdonságokat etnikai, faji vagy biológiai meghatározottsággal kötött össze." Az államfő az ilyen gondolatokat, amelyek a náci ideológiának is részei voltak, a leghatározottabban visszautasítja. "Amellett, hogy ideológiájuk elvetendő, ezek az akciók gyakorlatilag is mérhetetlenül károsak" - áll Sólyom László köztársasági elnök Kállai Ernő országgyűlési biztosnak küldött levelében.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását