2024. április 29. - Péter

Lőfegyvereket foglaltak le

Az ORFK által működtetett Telefontanú vonalra érkezett bejelentés buktatott le hat, Kaposvár közelében élő férfit, akiknél összesen négy vadászpuskát, három pisztolyt és több száz lőszert foglalt le a rendőrség - közölte a Kaposvári Rendőrkapitányság vizs
2007. december 12. szerda 17:48 - Hírextra

Hosszú Endre rendőr őrnagy elmondta: a december 4-én kapott bejelentés egy személy ellen szólt, akin keresztül további öt, egymást nem ismerő férfi ellen merült fel a lőfegyverrel, valamint lőszerrel való visszaélés gyanúja. A fegyverek illegális úton beszerzett, majd felszámolni kívánt magángyűjteményéből származtak.

Még tart a vizsgálat, használták-e ezeket a fegyvereket korábban valamilyen bűncselekmény során - mondta Hosszú Endre.

A gyanúsítottak - akik egy idősebb kivételével - 30-40 éves férfiak, nem nyilatkoztak arról, milyen célból vásárolták a fegyvereket, amelyek egy része alkalmas orvvadászatra, és ilyen célú használat tervére utaltak egyéb körülmények is. A több százezer forint értékű, részben éles, részben muzeális értékű fegyverek 30-80 ezer forintért cseréltek gazdát. A gyanúsítottak fele volt már büntetve testi sértésért, lopásért, vagy sikkasztásért.

A gyanúsítottak - akik részben beismerték tettüket, részben pedig megtagadták a vallomást - jelenleg szabadlábon védekezhetnek. Amennyiben beigazolódik a gyanú ellenük, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés lehet a következménye tettüknek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását