2024. április 29. - Péter

Jöhetnek az oroszok - HANGOSHÍR!

A magyar kézilabda válogatott gyenge játékkal 31-26-os vereséget szenvedett a Koreai Köztársaság ellen a franciaországi kézilabda világbajnokságon. Csütörtökön háromnegyed hattól a címvédő orosz válogatott ellen játszik majd az elődöntőbe jutásért válogat
2007. december 12. szerda 13:13 - Hírextra
A németek játszanak Angolával, Románia Franciaországgal, Norvégia pedig Koreával, vagy Spanyolországgal. Egyetlen jó hír, hogy amennyiben túljutnánk az oroszokon, akkor a román-francia páros győztesével meccselnénk a fináléért. Középdöntő, 4., utolsó forduló: I. csoport (Metz): Franciaország-Norvégia 26-24, Oroszország-Angola 40-27, Horvátország-Macedónia 21:15 ó, II. csoport (Dijon): később: Koreai Köztársaság-Magyarország 31-26, Románia-Németország 32-24.

Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára válaszolt a Pont FM rádió SportPont műsorának kérdéseire.

Pont FM: Már a világbajnokság előtt is azt hangsúlyozták, hogy két szakaszra bontható ez a világverseny. El kell jutni mindenképpen a negyeddöntőig, és ott kezdődnek az igazi harcok. Most a VB felénél járunk, milyen mérleget tudna készíteni az eddigiek alapján?

Az alap célkitűzésünk teljesült, a legjobb nyolc közé bejutott a magyar válogatott. Az olimpiai selejtező lehetősége nem, hogy nem veszett el, de előttünk áll. A csapat játéka igen hullámzó, nem sikerült még annyira stabilizálni a játékot, folyamatossá tenni, amit szeretünk, vagy amit megszoktunk. Ez különösen a csütörtöki mérkőzés előtt, nem a legfényesebb jövőt mutatja számunkra, de én továbbra is bízok a lányokban.

Pont FM: Most úgy tűnik, hogy a komolyabb csapatok ellen összeszedik magukat. Bízhatunk abban, hogy az oroszokkal szemben is jók leszünk?

Igen, kétségtelen, hogy erősebb a motiváció, mintha Angola ellen játszanánk. A játékosok jobban felkészülnek, mentálisan is. Azon az egy meccsen, csak egy csapat nyerhet, és az oroszok nagyon jók. Ha néhány dolog nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk, akkor már nincs visszaút.

Pont FM: A kiegyensúlyozottságot hogyan lehetne elérni?

Azt gondolom, hogy ez elsősorban a kulcsembereink játékán múlik. Nem hiszem, hogy nagy hókuszpókuszra kell gondolni. Egyszerűen a játékosoknak és a szövetségi kapitánynak úgy kell megszervezni a mérkőzést, hogy nagy koncentráció mellett el tudják végezni azt a feladatot, amire képesek. Szerencsére sok játékosunk van, akiben bízhatunk. Ezek a lányok nem felejtettek el kézilabdázni, csak nem mindig jön ki úgy a lépés, ahogy ők szerették volna.
Forrás: Pont FM 88.1 Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását