2024. április 26. - Ervin

Fidesz: a sajtószabadságot is támadták Csintalan bántalmazói

A Fidesz szerint minden újságírót ért támadás egyben a sajtószabadság elleni támadásnak minősül mindaddig, amíg a rendőrségi vizsgálat ki nem zárja az esetleges politikai indítékot - írta a Fidesz közleményében azt követően, hogy kedden este megtámadták C
2007. december 12. szerda 17:13 - Hírextra

"Határozottan felszólítjuk a rendőrséget, hogy minden részletre kiterjedően és a lehető legrövidebb időn belül tárja fel Csintalan Sándor brutális megtámadásának bűnügyét és a lehetséges indítékokat" - forgalmazott a Fidesz az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Mint írták: remélik, nem fordul elő ismét az a rendőri szakmai fiaskó, ami Szász Károly volt PSZÁF-elnök megverése kapcsán történt, amikor a rendőrségnek nem sikerült elfognia a tetteseket és a felbujtókat.

A párt bízik abban, hogy Magyarországon nem alakul ki az a helyzet, mint ami Oroszországban, ahol az újságírók és a sajtószabadság elleni legdurvább támadások is rendre következmények nélkül maradnak - olvasható a dokumentumban.

Kedden este lakásának mélygarázsában négy ismeretlen, fekete ruhát és csuklyát viselő férfi megtámadta Csintalan Sándort, a HírTV műsorvezetőjét, volt szocialista országgyűlési képviselőt. A műsorvezető a brutális támadás során súlyos sérüléseket szenvedett a kezén és a fején. A támadók pénzt követeltek Csintalan Sándortól.

A műsorvezetőt az elmúlt napokban sorozatosan bírálta a kuruc.info nevű, külföldi szerverről működtetett honlap. Emellett a budapesti utcai rendbontásokban vezető szerepet játszó Budaházy György és Toroczkai László a múlt pénteken közleményben jelentette be, hogy beperli Csintalan Sándort, aki "minden eddigi határon túlment" a velük szembeni "mocskolódásban".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását