2024. április 24. - György

Aláírták a Chartát

Az emberi jogok tiszteletben tartása és az alapvető szabadságjogok az Európai Unió egyik központi eleme- mondta Dobolyi Alexandra 2007. december 12-én az Európai Parlamentben, az EU-Kína csúcstalálkozó - EU-Kína párbeszéd az emberi jogokról - szóló plenár
2007. december 12. szerda 22:30 - Hírextra

A vitára a 24. EU-Kína emberjogi párbeszéd és a Pekingben 10 nappal ezelőtt megtartott EU-Kína csúcstalálkozót követően került sor. Dobolyi aki, az EU-Kína közötti kapcsolatokról szóló riport társ jelentéstevője volt megjegyezte, hogy ő egyike azoknak, akik hisznek abban, hogy az Európai Uniónak egy eredményorientált megközelítést kell követnie az emberi jogok tiszteletben tartatása területén is. Értékelni kell a kis változásokat is és reménykedni, hogy a 2008-as pekingi olimpia meghozza a hozzá fűzött reményeket emberjogi területen is.

A képviselőasszony egyike azoknak, akik fontosnak tartják az 550 milliós Uniós lakossághoz eljutó egyes termékek magas szintű termékbiztonságát, a szellemi termékek jogvédelmét, egy kiegyensúlyozott kereskedelempolitikát, egy hatékonyabb nemzetközi versenypolitikát melyek, mind - mind hatással vannak az európai cégekre és a milliós nagyságrendű európai alkalmazottakra.
- Központi kérdésnek tartom, és törődöm a környezetvédelemmel, a klímaváltozással, mely az egész világ népességére hatással van. Fontosnak tartom a békét és stabilitást a földön, ezért a párbeszéd és a koordináció partnereinkkel globális biztonsági kérdésekről, mint Irán, Közel-Kelet, Afrika, Myanmar vagy a koreai félsziget megkerülhetetlen.

A vitán Dobolyi lényegesnek tartotta, hogy támogassuk a Bizottságot, az egyes Biztosokat, a Tanácsot és a sorsos Elnökségeket abban, hogy az állandó Kínával fenntartott dialógus alkalmával, az egyes területeken folyamatos legyen a párbeszéd, és a tárgyalás.

Felszólalását Dobolyi a következőképpen zárta: - Ha csak a záródokumentumot nézzük, ami a csúcstalálkozón került elfogadásra, akkor az elég, hogy megértsük milyen komplex és fontos is az együttműködés az Európai Unió és Kína között az összes területen, beleértve az emberi jogok kérdését is, mely pragmatizmuson, kiegyensúlyozott megközelítésen és egymás érzékenységének figyelembevételén nyugszik!

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását