2024. április 25. - Márk

A címvédő következik

Az egyik legnehezebb ellenféllel, a címvédő orosz csapattal mérkőzik a franciaországi női kézilabda-világbajnokság csütörtöki negyeddöntőjében a magyar válogatott.
2007. december 12. szerda 11:19 - Hírextra

Németh András szövetségi kapitány együttese csak saját magának köszönheti, hogy nem a könnyebben verhető Angolával vagy a rossz formát mutató házigazdával mérkőzik meg a híres párizsi Bercy-csarnokban.

Amennyiben a dijoni középdöntő hétvégéjén remeklő magyarok kedden nem kapnak ki gyatra játékkal a Koreai Köztársaságtól, akkor most nem a címvédővel szemben kellene kivívni az elődöntős szereplést.

A két válogatott utoljára augusztus 18-án Győrben csatázott, akkor úgy lett 32-32 a végeredmény, hogy a házigazda a szünetben még 19-12-re vezetett. A döntetlen egyébként orosz tornagyőzelmet ért. Az eddigi 21 egymás elleni párharcból hatot nyertek a magyarok, négyszer döntetlen lett, míg a rivális 11-szer diadalmaskodott, a gólkülönbség 585-580 magyar szempontból. Amennyiben a jogelőd szovjet együttes elleni mérleg is szerepel a kimutatásban, még rosszabb a mérleg: 81 mérkőzésből 28 győzelem, 8 döntetlen és 45 vereség, 1290 lőtt és 1410 kapott gól.

"Sajnálom, hogy a játékosok nem voltak elég motiváltak Dél-Korea ellen, mert akkor a verhetőbbnek tűnő Angolával kellene mérkőznünk. Egyetlen jó dolog volt: az alapjátékosok közül sokakat lehetett pihentetni. Már kedd este megkezdtük a felkészülést az oroszokból. Mindesetre az eddigi vb-meccsek arra jók voltak, hogy tudjam, kikre számítok majd a fontos összecsapáson. Azt már korábban kijelentettem: a negyeddöntő az egyik legfontosabb találkozó a vb-n" - jelentette ki a kapitány.
Hozzátette: mivel a nemzetközi szövetség közvetlenül a világbajnokság előtt döntötte el, hogy a második, harmadik és negyedik helyezett nem automatikusan rendezője a márciusi olimpiai selejtezős tornáknak, így tulajdonképpen mindegy, hogy ha nem aranyérmes a csapat, hol végez, ha már megszerezte a negyeddöntős helyet.

"Szó sincs arról, hogy elégedettek lennénk a nyolc közé jutással. Az oroszok ellen is úgy lépünk pályára, hogy nyerni szeretnénk. Fel kell rázni a csapatot, mert hiszem, hogy jó játékkal, megfelelő összpontosítással ez a magyar csapat bárkit legyőzhet!" - vélekedik Németh András.

Az előző két vb-n egyaránt dobogós alakulat - 2003-ban ezüstérem Horvátországban, 2005-ben pedig bronz Szentpéterváron - szerdán átvonatozott Dijonból Párizsban, délután pedig már edz a Bercyben, ahol várhatóan 14 ezer néző tekinti majd meg az elődöntőbe jutásért zajló párharcokat.

A pihenőn két játékost is ünnepeltek a többiek: ezen a napon 33 éves Balogh Beatrix, míg Szűcs Gabriella névnapos.

A további program (Párizs, Bercy-csarnok):
csütörtök:

negyeddöntő:
Németország-Angola 13 ó
Oroszország-MAGYARORSZÁG 15:30 ó
Norvégia-Koreai Köztársaság 18 ó
Románia-Franciaország 20:30 ó

péntek:

a 11. helyért: Lengyelország-Macedónia 18:15 ó
a 9. helyért: Spanyolország-Horvátország 20:45 ó

szombat:
az 5-8. helyért:
a norvég - dél-koreai és az angolai-német párharcok vesztesei
a román-francia és a magyar-orosz párharcok vesztesei
(kezdési időpontok: 10 ó, 12:30 ó)

elődöntő:
a norvég - dél-koreai és az angolai-német párharcok győztesei
a román-francia és a magyar-orosz párharcok győztesei
(kezdési időpontok: 15 ó, 17:30 ó)

vasárnap:

a 7. helyért, 9 ó
az 5. helyért, 11:30 ó
a 3. helyért, 14 ó
döntő, 16:30 ó

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását