2024. május 2. - Zsigmond

Zöld állásfoglalás

A Zöld Demokraták 2007. december 09-én tartották kongresszusukat Hajdúszoboszlón. A Kongresszus négy állásfoglalást fogadott el, amelyek napjaink legégetőbb környezeti és társadalmi problémáival foglalkozott.
2007. december 11. kedd 17:16 - Hírextra
A klímaváltozás megakadályozása érdekében teendő lépésekkel, a biztonság és béke kérdéseivel, a migrációs politika egyértelművé tételével valamint a családon belüli erőszak megakadályozásának teendőivel.

A légkört károsító gázok kibocsátásának csökkentése napjaink, közeli és távolabbi jövőnk egyik legnagyobb kihívása a légkört károsító, az üvegházhatást fokozó gázok globális kibocsátásának kérdése. A Bali-szigetén napjainkban is tanácskozó konferencia célkitűzése, hogy 2050-ig ezeknek a gázoknak a kibocsátott mennyisége csökkenjen az 1990-es szintre. Mindez csak úgy képzelhető el, ha a világ minden országa megteszi a tőle telhető leghatékonyabb intézkedéseket.
Ennek érdekében a Zöld Demokraták felhívják a figyelmet arra, hogy a legtisztább energia az el nem használt energia! Legtöbbet azzal tehetünk a globális célok érdekében, ha energiatakarékosságot ösztönző intézkedések születnek.

Követeljük a magyar törvényhozástól és a parlamenttől, hogy az elkövetkező költségvetési évtől hozzon olyan szabályzókat, törvényeket, amelyek előírják a magyar energiafogyasztásban az alternatív energiatermelés növekedését, meghatározzák, hogy Magyarországnak évente mekkora mennyiséggel kell csökkentenie a légkört károsító gázok kibocsátását. Törvény kötelezze az energiatermelőket és az ipari felhasználókat kibocsátásuk meghatározott mértékű csökkentésére. Hozzanak olyan intézkedéseket, szabályzókat, amellyel a lakosságot is ösztönözhetik az energiatakarékos rendszerek, eszközök alkalmazására. Folytassák azokat a programokat, amelyek nagy segítséget nyújtanak a hátrányos helyzetűeknek az otthonaik hőszigeteléséhez. Adókedvezményekkel segítsék a legújabb, leghatékonyabb energiafelhasználású berendezések megvásárlásában a lakosságot, különös tekintettel a fiatal családokat.

Ezek az intézkedések biztosíthatják az ország és polgárai számára, hogy a jövőben is élhető környezet vesz körül bennünket, és unokáink sem szenvednek majd nagyapáik kapzsiságától!

Kiadó: Zöld Demokraták Szövetsége
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását