2024. május 5. - Györgyi

Nem lesz összkerék-hajtású Ferrari

Dunát lehet rekeszteni a számtalan pletykával, amelyek szerint hamarosan SUV és összkerék-hajtású Ferrari érkezik. Amedeo Felisa, az olasz sportautó-gyár menedzsere azonban továbbra is cáfolja mindkét állítást.
2007. december 11. kedd 09:31 - Hírextra
A SUV-ok népszerűsége töretlen és ezt a legtöbb autógyártó is igyekszik kihasználni. A Porsche Cayenne komoly sikerei után sokan gondolták, hogy a híres olasz sportautó-készítők is hasonló terveket szőnek, de a Lamborghini és a Ferrari is kitartóan cáfol.

A holland AutoWeek magazinnak adott interjújában Amedeo Felisa, a Ferrari menedzsere hivatalosan cáfolta a pletykákat, miszerint SUV gyártását tervezik, mivel ez jelentősen rontana a márka megítélésén. A Ferrari mindig is síkra szállt a kompromisszummentes sportosság mellett és egy magas felépítésű, nehéz modell nem illene bele a termékpalettába. Felisa azt is elárulta, hogy a Ferrari korábban már kísérletezett összkerék-hajtással, de az F430-as modellben próbált rendszer tervét a jelentős, 80 kilogrammos súlygyarapodás miatt elvetették, mivel a nagyobb tömeg miatt az összkerekes verzió száraz pályán semmivel sem volt gyorsabb a hagyományosnál.

A belépő szintű Dino modellel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet a vezető menedzser, hogy a Ferrari már hivatalos közleményben is cáfolta annak esetleges megjelenését. Sőt az is egészen bizonyos, hogy nem lesz hathengeres Ferrari erőforrás.
Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását