2024. május 5. - Györgyi

Kiszivárogtak az Audi TT-S fotói

Igaz nem hivatalos úton, de napvilágot láttak az Audi TT-S fotói. Az ingolstadti sportoló hamarosan érkező csúcsváltozata még dögösebb kialakítást és a kétliteres TFSI motor 272 lóerősre hegyezett változatát kapja.
2008. január 9. szerda 13:59 - Hírextra
A spanyol Motorpasion magazin már a hivatalos bemutató előtt egy héttel megszerezte az Audi TT-S fényképeit, és egy percig sem habozott közzétenni őket. Az új csúcsmodell nagyobb teljesítményével és sportosabb kialakításával hódíthatja meg a szíveket.

A nyitott Roadster és Coupé változatban egyaránt kapható TT-S a hagyományos modelleknél agresszívebb kialakítást kapott, amelyet a jóval nagyobb első légbeömlőknek illetve az új hátsó lökhárítót feldobó 4 kipufogóvégnek is köszönhet. Belül valamivel kevesebb módosítást találunk, a kagylóülések mellett az alumínium betétek túlsúlya és a kormányba nyomott embléma jelzi, hogy az új csúcsmodellben ülünk.



Az igazán sportos Audi a jól ismert kétliteres TFSI erőforrás 272 lóerőre kihegyezett változatát kapja, amelynek ereje természetesen összkerék-hajtás révén kerül az aszfaltra. A jócskán megerősödött turbómotorral a modell komoly konkurenciát állít például a nála erősebb, de jóval súlyosabb Nissan 350Z-nek, sőt még a Porsche Cayman eladásaiba is beleszólhat.

Az árakról még nem áll rendelkezésre információ, de mi elképzelhetőnek tartjuk, hogy a viszonylag kis lökettérfogat miatt kedvezőbb besorolással bíró S modell a 3,2 millió forint adóval súlytott V6-os TT-vel hasonló vagy kedvezőbb árszinten kerül a magyar kereskedésekbe.

Az igazán nagy durranás a TT-R modell megjelenése lesz, de - ahogy azt az Audi RS modellektől megszokhattuk - a 2,5 literes turbómotorral szerelt változat valószínűleg csak a modellciklus közepe vagy vége felé jelenik meg a kínálatban, vagyis egy-két évet még biztosan várni kell rá.
Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását