2024. április 26. - Ervin

Csontó Lajos tárlata

Irodalom címmel Csontó Lajos Munkácsy Mihály-díjas képző- és fotóművész, grafikus munkáiból nyílik kiállítás pénteken a Budapest Galéria Kiállítóházában - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.
2007. december 11. kedd 09:22 - Hírextra

A galéria közlése szerint Csontó Lajos Irodalom című tárlatán, a Lajos utcai kiállítótér alsó szintjén lévő termekben egy-egy videoinstallációt láthat majd a közönség, amelyek az emberi lét változtathatatlan, "kapott" jelenségeivel foglalkoznak.

Mint írják, a felső szinten egy több elemből álló térberendezés valósul meg, ahol a befogadhatatlan mennyiségű fénykép, szöveg, grafikai elem által létrejövő "elbeszélés" zaklatottságot, érthetetlenséget és hiányt sugall.

A két szint kinézetében és hatásában is eltérő, a kiállítás nem az egyes képeket, munkákat akarja felsorakoztatni, sokkal inkább a két tér által kirajzolt ellentétet akarja felmutatni.

Csontó Lajos fotókat, videoinstallációkat készít, munkáiban a kép és szöveg együttesének elbizonytalanító hatásával kísérletezik, a kép és szöveg viszonyából a ki nem mondott, rejtett utalások rendszerét teremti meg.

A tárlat január 13-ig tekinthető meg a Budapest Galéria Kiállítóházában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását