2024. április 26. - Ervin

Újabb jövevények a vadasparkban

Sül, láma, kecske és racka - újabb állatokkal gazdagodott a Miskolci Állatkert és Kultúrpark a napokban - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.
2007. december 10. hétfő 17:05 - Hírextra

Böki, a miskolci sül legénylakásába Kecskemétről érkezett tarajos sül nőstény, és azon nyomban rendet rakott Böki portáján: először is egy sültüskével ajándékozta meg a ház urának orrát, majd gondos háziasszony módjára kidobálta a sülfiú kacatjait a helyéről. Azóta állítólag dúl a szerelem...
Az abaújszántói mezőgazdasági szakközépiskola egy vörös és egy fecskehasú mangalicát küldött Miskolcra állatcsere keretében. Ezzel ennek a ősmagyar háziállatnak mindhárom színváltozatával megismerkedhetnek a vadaspark tanyaházának látogatói.

Nyíregyházával láma kancát cserélt a miskolci állatkert, és így egy év múlva – remélhetőleg évente – már nem csak egy lámacsikóval örvendeztethetik meg a látogatókat. Kameruni törpekecskék is érkeztek – Kecskemétről -, velük tavaszig a házi kecske-simogatóban találkozhatnak kicsik és nagyok. Itt a normál méretű házi kecskék között még szembetűnőbb az egyébként még fiatal nőstények apró testmérete.

Az állatkert eddigi egyetlen kameruni bakja jelenleg Kalifával, a tevével látható közös kifutóban, az agglegények unalmának enyhítésére. Tavasztól a fekete bak mellé két vörös szépség is bekötözik, az állatkert gondozói remélik, hogy apróságokban sem lesz majd hiány.

A tanyaház racka-nyája egyébiránt még egy fehér pödrött szarvú nősténnyel bővült.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását