2024. május 5. - Györgyi

Még mindig altatják a kislányt

Még mindig altatják és géppel lélegeztetik azt a kétéves kislányt, akit szolgálaton kívüli mentősök élesztettek újra. A gyermeknek pénteken este állt le a szive, szülei mentőt hívtak hozzá, de mivel a legközelebbi mentőállomáson nem volt szabad rohamkocsi
2007. december 10. hétfő 07:57 - Hírextra
Sikerült újraéleszteniük a kislányt. A mentőszolgálat szóvivője szerint naponta előfordul, hogy a helyszínhez legközelebb eső mentőautók foglaltak, ezért távolabbról indítanak másikat.

A kétéves kislányt a Heim Pál Kórház intenzív osztályán ápolják. Péntek óta altatják, és géppel lélegeztetik. Édesanyja azóta szinte egész nap vele van.

Pénteken már véget ért a műszak, a mentősök éppen hazakészültek, amikor a riasztást kapták. Mivel az állomáson minden kocsi dolgozott, a két mentős saját motorjukon, műszerek nélkül indult el.

"A helyszínre érkezve a kislányt a kanapén hanyatt fekve találtuk, valóban nem vett levegőt. Azonnal eszköz nélküli újraélesztést kezdtünk." - mondta el az RTL Klub Híradójának Péter Ferenc gépkocsivezető.

Az újraélesztés sikeres volt. Közben több mentőautó is érkezett a város más részeiből, azután már ők látták el a gyermeket.

A kislány jobban van, de az állapota nem stabil. "Néhány napon belül eldől, hogy az állapota javul, stabilizálódik, rendeződik vagy más irányba megy."- tájékoztatott Harmat György, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója. Azt, hogy mitől állt le a szive, még vizsgálják.

Egy uniós ajánlás szerint a mentőautónak 15 percen belül kell a helyszínre érnie. Magyarországon azonban ehhez még 15 mentőállomás hiányzik. De a mentőszolgálat szóvivője szerint a mostani eset ezzel nincs kapcsolatban.

"Miközben valóban vannak még fehér foltok Magyarország mentőtérképén, ez a pénteki eset nem egy ilyen fehér folttal van összefüggésben, hiszen mindenhol, még a fejlett országokban is előfordulnak olyan esetek, amikor a legközelebbi mentőautók foglaltak, csak távolabbról indulhat segítség." - mondta Győrfi Pál. A szóvivő hozzátette: a hiányzó mentőállomások folyamatosan épülnek, a fejlesztési programot az Unió is támogatja.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását