2024. március 29. - Auguszta

Adót szedett egy hamis hivatal

Hamis önkormányzati hivatalt fedeztek föl Észak-Indiában. A hatóság adót szedett be, születési és halotti anyakönyvi kivonatokat állított ki, emellett pedig közmunkát is végeztetett - írta a Times of India című lap hétfőn.
2007. december 10. hétfő 13:24 - Hírextra
Az Uttar Pradés államban (Jhansi város közelében) létrehozott iroda húsz embernek adott munkát, olyan közfeladatokat is elláttak, mint például az utcaseprés. Jhansi város határától hét kilométerre tábla jelezte: Jhansi Önkormányzati Társaság. A csalásra akkor derült fény, amikor néhány alkalmazott véletlenül az igazi hivatal felügyelőjéhez fordult panaszra a fizetése miatt. A valódi hivatal dolgozója a lapnak úgy nyilatkozott: "sokként ért a hír, hiszen nem tudtunk arról, hogy lenne egy fiókintézetünk."

Az utcaseprők vezetője a lapnak elmondta: semmi gyanúsat nem tapasztalt, mikor szerződtették, miután kitöltötte a papírokat, elküldték orvosi vizsgálatra és igazolványt is kapott.

Kezdetben a csalók valószínűleg néhány alkalommal pénzt akartak beszedni a lakóktól, majd egyikük hivatalt nyitott, amely a jelek szerint kifizetődő vállalkozásnak bizonyult.

Azt nem tudni, mennyi ideje működött a hamis önkormányzat, mire lecsaptak rá.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását