2024. április 28. - Valéria

Nemzetközi Bazár: bekapcsolódott a magyar konyha

Első alkalommal kapcsolódott be Magyarország a Nemzetközi Bazár elnevezésű jótékonysági akcióba a bécsi ENSZ-városban: a program keretében hagyományos magyar ételeket és finom borokat kóstolhattak meg a látogatók szombaton az Austria Centerben berendezett
2007. december 9. vasárnap 08:32 - Hírextra

A házi módra készített, alföldi ételeket a Tanyacsárda vendéglő szolgáltatta, a borokat az Első Magyar Borház Kft. és a Tokaj Reneszánsz - Nagy Borok Egyesülete kínálta. A magyar konyha közvetlenül a kínai és az osztrák étterem mellett "üzemelt" délelőtt tíz és este hat óra között.

A rendezvény fölött Magyarország bécsi ENSZ-képviselete vállalt védnökséget, a szervezésben pedig a bécsi magyar idegenforgalmi iroda jeleskedett.

A jótékonysági "bazárt" az idén harminckilencedik alkalommal hirdette meg az ENSZ-központ nőegylete. A részt vevő tagállamok különböző módon adakozhatnak a karitatív célra - akár ajándékok, akár anyagi juttatások (például éttermi bevételek) formájában.

Az idén mintegy negyven ország vonultatta fel nemzeti konyhájának legjavát, további harminc-harmincöt állam ajándékokkal járult hozzá a nőegylet kezdeményezéséhez.

Bár az idei mérleg még nem készült el, tavaly hozzávetőleg 25-30 ezren keresték fel a műsorral egybekötött bemutatót.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását