2024. május 2. - Zsigmond

Bombát vittek a repülőre

Menesztették a bukaresti Baneasa repülőtér biztonsági szolgálatának vezetőjét, és azonnali hatállyal felbontották a szerződést a reptér felügyeletével megbízott őrző-védő vállalattal, miután két román újságíró gond nélkül besétált a reptér "szigorúan őrzö
2007. december 9. vasárnap 20:12 - Hírextra

A repülőteret felügyelő biztonsági szolgálat alkalmazottainak nem volt feltűnő, hogy "Al-Qaeda Company" feliratos munkaruhában sétál be a reptér védett területére a tényfeltáró írásairól híres szatirikus hetilap, az Academia Catavenu két riportere.

Az újságírókat senki nem kérdezte meg, mit keresnek a védelmi minisztérium tulajdonában levő Boeing mellett, amelyre egy "Bomba" feliratú dobozt is felszereltek. A doboz természetesem semmit nem tartalmazott. A sajtósok akkor sem keltettek gyanút, amikor a reptér néhány alkalmazottja megállította őket, de mindössze azért, hogy egy golyóstollat kérjenek kölcsön, mellyel egy megjavított Herkules katonai szállító-repülőgép átadási jegyzőkönyvét írták alá.

A néhány órás kalandot videokamerával is rögzítették, miközben a reptéren a fényképezés és videofelvétel készítése szigorúan tilos.

A román közlekedési minisztérium vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, hogy a két újságíró miként sétálhatott át gondtalanul az őrségen.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását