2024. április 26. - Ervin

Rendőrkapitányságot avatott a tárcavezető

Takács Albert adta át a felújított rendőrkapitányságot szombaton a Nógrád megyei Bátonyterenyén; az igazságügyi és rendészeti miniszter arra kérte a rendőröket, hogy hivatásukat szolgáltatásként fogják fel.
2007. december 8. szombat 16:20 - Hírextra

Takács Albert úgy fogalmazott: a magyar rendőrség nagy átalakuláson megy keresztül, megváltozott a szervezeti struktúrája, új feladatokkal bővül tevékenységi köre, és remélhetőleg a személyi állományra vonatkozó szabályok is kedvező irányban változnak.

Kitért arra: sok szó esett arról az elmúlt időben, hogy felértékelődött a közrend, közbiztonság értéke, amelynek megteremtéséhez új kihívásokkal kell szembenézni, hiszen megváltozott a bűnözés szerkezete, összetétele, a bűnözői magatartás.

A miniszter azt kérte a bátonyterenyei rendőröktől, hogy hivatásukat úgy fogják fel, mint szolgáltatást, mert a rendőrség a közrendet, közbiztonságot szolgáltatja.

A felújított kapitánysági épület azt szimbolizálja, hogy a rendőrség szerepe igen fontos a társadalomban - mondta.

Juhász Gábor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője azért nevezte nehéz munkának a rendőrit, mert "ha a rendőr keményen, határozottan lép fel, az is baj, ha óvatosan, az szintén, ha nagyon gyorsan, vagy ha nagyon lassan lép fel, az is baj".

Az államtitkár egy határőrségiből rendőrségivé átalakított Nissan típusú gépkocsit adott át a kapitányságnak.

A bátonyterenyei rendőrkapitányság 1992-től működik a Kossuth úti épületben, ami előtte 20 évig munkásőr laktanya volt, és az ingatlanon eddig semmilyen felújítás nem történt. A mostani felújítás 196 millió forintból, központi keretből készült el, a toldással és tetőtér beépítéssel az eredeti 644-ről 1.280 négyzetméterre bővült a hasznos alapterület. Az épület mintegy 15 millió forint értékben új bútorzatot is kapott. A jelenleg hatályos előírások betartásával alakították ki az előállító helyiséget, a fegyverszobát, a töltő-ürítő helyiséget, a bűnjelkamrát és az ügyeletet is.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását