2024. április 19. - Emma

Kérdéses a költségvetés elfogadása

Az MSZP és az SZDSZ közötti patthelyzet miatt kérdéses, hogy lesz-e hétfőn költségvetése a fővárosi önkormányzatnak - tudta meg az MTI vasárnap este kormánypárti politikusoktól.
2008. március 10. hétfő 07:01 - Hírextra

John Emese fővárosi SZDSZ-frakcióvezető elmondta, hogy a költségvetési tervezetbe beépítették a szocialisták múlt heti újabb igényeit, így szerintük nincs akadálya annak, hogy a közgyűlés hétfőn első napirendként döntsön a büdzséről.

Steiner Pál MSZP-frakcióvezető közölte, mivel költségvetési hatásai vannak a tervezett egészségügyi holdingnak, ezért azt szorgalmazzák, hogy hétfőn először az egészségügyi intézményrendszer átalakításáról szavazzanak, csak ezt követően a büdzséről.

John Emese tájékoztatása szerint a hét végén nem volt újabb koalíciós egyeztetés a közgyűlés hétfői napirendi témáiról.

Steiner Pál megjegyezte, hogy a büdzsével kapcsolatban is van még néhány nyitott kérdés. Példaként említette, hogy a tervezetben semmilyen összeg nem szerepel az egészségügyi gépek, illetve műszerek beszerzésére, s bizonytalannak látják a Thököly út felújításának forrását is.

John Emese közölte, hogy az SZDSZ-frakció múlt heti ülésén egyöntetűen az egészségügyi holding ellen volt. Steiner Pál hangsúlyozta, a szocialisták viszont - szintén egyhangúan - támogatták legutóbbi frakcióülésükön Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes egészségügyi átalakítási koncepcióját.

Antal Attila BKV-vezérigazgató vasárnap esti lemondása kapcsán John Emese megerősítette azt a korábban az MTI-nek adott nyilatkozatát, miszerint, ha ilyen helyzet bekövetkezik, az SZDSZ ragaszkodik ahhoz, hogy a posztra pályázatot írjanak ki. Steiner Pál közölte, hogy egyetért a pályázattal. Hozzátette, mivel ő maga is csak vasárnap este értesült egy internetes portál híréből a vezérigazgató lemondásáról, illetve arról, hogy ezt egészségügyi indokra hivatkozva tette, ezért nem kívánja kommentálni a cégvezető távozását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását