2024. május 3. - Tímea, Irma

"Erős Magyarország" Fidesz módra

A Fidesznek kell felvállalnia, hogy programot ad Magyarországnak, mert a jelenlegi kormány erre nem képes - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a párt "Erős Magyarország" programjának szombati bemutatóján.
2007. december 8. szombat 13:59 - Hírextra

"Miért kell most nekünk alapprogramot bemutatni? Azért mert Magyarországnak nincsen programja, és ha a kormány nem képes programot adni az országnak, akkor az ellenzéknek kell felvállalni ezt a feladatot, még akkor is, ha a kormány el fogja lopni ezt a programot, még akkor is, ha azt fogják mondani, hogy ez egy populista program" - jelentette ki a dokumentum kidolgozásáért felelős Navracsics Tibor.

Hozzátette: csak a Fidesz képes arra, hogy programot adjon az országnak, mert az elmúlt másfél év bebizonyította, hogy csak Fidesznek van mondanivalója a jövő Magyarországáról.

Navracsics Tibor szerint a Fidesz a jövő Magyarországának programját alkotta meg, és bár biztosan lesznek, akik azt mondják majd, hogy ez a munka felületes, unalmas, demagóg, vagy intellektuálisan szegény, de ezzel nem kell foglalkozni. "A mi feladatunk az, hogy az alapprogram alapján részleteiben is kibontsuk Magyarország jövőképét, készüljünk a következő választásokra, megnyerjük a következő választásokat, és kormányzati pozícióból megvalósítsuk az elképzeléseinket" - jelentette ki.

A frakcióvezető hangsúlyozta: a kormány célkitűzéseit a 0,9 százalékos gazdasági növekedés jellemzi, ezzel szemben a Fidesz tisztességes piacon, tisztességes versenyen és gazdasági növekedésen alapuló politikát szorgalmaz, amely a társadalmi szolidaritást szolgálja.

Cél, hogy olyan gazdasági növekedést indítsunk be adócsökkentéssel, tisztességes piaci viszonyok teremtésével, átlátható gazdasági viszonyokkal, amely megteremti a szolidáris társadalmat, a jólétet, a szabadságot, a jogbiztonságot, és azt az erős Magyarországot, amelyre a magyar nemzetnek és Európának is szüksége van - mondta.

Kiemelte, hogy meg kell oldani a demográfiai folyamatok hanyatlását, mert ez a jövőben a versenyképesség és a növekedés akadálya lehet, ezért a Fidesz a családokat állította programja középpontjába. A cél, hogy egy felemelkedő nemzetnek adjunk kibontakozási lehetőséget gazdasági demográfiai, kulturális és diplomáciai értelemben is - fogalmazott.

Mint mondta, biztosan lesz vita a részletekben, lesznek olyan politikai elképzelések, ami majd saját támogatói körükben sem arat osztatlan sikert, de az biztos, hogy érvényes, jól használható jövőképet jelenleg csak a Fidesz tud felmutatni a magyar pártok között.

Mint mondta, vannak fanyalgók, aki szerint nem tartalmaz újdonságot a program, ez azonban csak azt bizonyítja, hogy a Fidesznek eddig is volt programja, és hazugság volt Gyurcsány Ferenc ezzel ellentétes állítása. Megjegyezte: ugyan félnek attól, hogy a kormányoldal "ellopja" a programot, de ez nem indok arra, hogy ne írják meg.

A frakcióvezető beszédének elején felidézte, hogy az 1867-es kiegyezés előtt, az akkori központi kormány vezetője megkérdezte a legjelentősebb ellenzéki politikustól Andrássytól, hogy mi az ellenzék programja, aki erre azt válaszolta, hogy "az, hogy menjetek". Ez jó kiindulási pont egy programnak, mégis az elmúlt egy év talán többet érdemel annál, hogy sommásan ennyiben foglaljuk össze a Fidesz programjának lényegét - mondta a frakcióvezető.

A Konrad Adenauer Alapítvány és a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezte konferencián felszólal Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is, valamint Szájer József EP képviselő, az Európai Néppárt frakciójának alelnöke, illetve Corien Wortmann-Kool, a néppárt alelnöke, aki a holland jobbközép programról beszél, és Erwin Teufel, Baden-Württemberg volt miniszterelnöke, aki a német tapasztalatokat osztja meg.

A Gólyavár rendezvényközpontban tartott konferencián részt vesz Mádl Ferenc és felesége Mádl Dalma is.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását