2024. április 26. - Ervin

Kállai megdöbbent

"Mélységes megdöbbenéssel olvastam a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnökének közleményét a cigányság helyzetével kapcsolatosan" - közölte Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa. A közlemény szerzője azt fejtegeti, hog
2007. december 7. péntek 07:29 - Hírextra

"E megközelítés, amellett, hogy sérti és megalázza a magyarországi cigányság mélyszegénységben élő, legkiszolgáltatottabb rétegeit, olyan összefüggéseket sejtet, amelyek hangoztatása már évtizedek óta nem fogadható el a demokratikus társadalmakban.

Egy emberi jogokat tiszteletben tartó, nyitott európai társadalomban nem engedhető meg és nem fogadható el, hogy egy parlamenti párt szövetségeseként ismert mozgalom vezetője ilyen tartalmú nyilatkozatot tegyen.

Remélem, hogy a Jobbik vezetősége, illetve a közlemény szerzője is felismeri, hogy a közlemény súlyosan sérti az érintettek emberi méltóságát, és ennek megfelelően nyilvánosan megköveti az érintetteket.

Reményeimet fejezem ki továbbá a tekintetben is, hogy a Jobbikkal szövetséget és baráti kapcsolatokat ápoló parlamenti pártok és társszervezeteik nyilvánosan és egyértelműen elhatárolódnak a közleménytől." - fejtette ki Kállai Ernő.

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását