2024. május 3. - Tímea, Irma

Találkozás a közönséggel a Vihar után

Közönségtalálkozót tartanak a Vihar című előadást követően vasárnap a Bárka Színházban; a Maladype Színházzal közös produkció megtekintése után a nézők a rendezővel és a színészekkel találkozhatnak - közölte a Maladype Színház sajtóreferense az MTI-vel.
2007. december 6. csütörtök 08:50 - Hírextra

Vég Szilvia tájékoztatása szerint a vasárnap délután 3 órakor kezdődő előadást követő beszélgetés moderátora Sándor L. István kritikus lesz.

Közleményében kitért arra, hogy a havi rendszerességgel tervezett közönségtalálkozókkal alkalmat szeretnének teremteni az alkotók és a nézők közti véleménycserére, gondolatok ütköztetésére, vitára. "Igazi, élő kapcsolatot szeretnénk előadásaink közönségével, ezért várunk mindenkit, minden véleményre, kérdésre, észrevételre kíváncsian" - írta a sajtóreferens.

Osztrovszkij Vihar című művét először május 26-án, az elmúlt évad utolsó bemutatójaként láthatta a közönség a Bárka Színházban, Balázs Zoltán rendezésében.

Az előadásról szóló ismertető szerint Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij (1823-1886), a XIX. századi orosz dráma megújítója 1859-ben, a jobbágyrendszerre támaszkodó cárizmus válságának évében írta a Vihart.

Egy évvel későbbi bemutatásától egészen a közelmúltig a művet szokás volt a politikai, társadalomkritikai szemlélet alapján színre vinni: Katyerinának, a főhősnőnek anyósa, Kabanova, és az általa képviselt értékrend elleni lázadását az elnyomottak zsarnokság elleni lázadásaként értelmezni.

Mint az ismertetőben írják, mai szemmel nézve a Vihar sokkal inkább a túlélés, a boldogságkeresés szatirikus, tragikomikus drámája. Az orosz kisváros lakói Katyerinán kívül valamennyien megkötik az életüket és a túlélésüket biztosító kompromisszumokat. Kátya viszont arra törekszik, hogy érvényesítse személyiségéből fakadó vágyait.

Az előadásban Tompos Kátya, Makranczi Zalán, Varjú Olga, Kardos Róbert, Dévai Balázs, Kálid Artúr, Bakos Éva, Tompa Ádám, Fátyol Kamilla és Fátyol Hermina játszik. A díszletet és a jelmezt Gombár Judit tervezte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását