2024. május 8. - Mihály

Gyógyító holdfény?

Holdfénykollektort állított fel az arizonai sivatagban egy amerikai házaspár a saját pénzéből, s már több mint ezer ember zarándokolt oda a különleges élményért vagy gyógyulás reményében.
2007. december 6. csütörtök 08:46 - Hírextra

Richard Chapin és neje kétmillió dollárt költött a világ első holdfénykollektorára, amely öt emelet magas, 25 tonna, és összesen nyolcvannégy, tükörrel ellátott lap borítja, ezek segítségével a berendezés egy pontra koncentrálja a holdsugarakat.

A holdfénykollektor Tucsontól 24 kilométerre található, és nemcsak amerikaiak, hanem ausztrálok, japánok, indiaiak és szaud-arábiaiak is felkeresték már.

A látogatók arról mesélnek, hogy csodálatos élmény a koncentrált holdfényben sütkérezni, sőt némelyek, például rákos betegek, javulásról számoltak be. Tudományos vizsgálatra azonban nem került sor a kérdésben. Egyelőre a tudósok csupán arra gyanakodnak, hogy a holdfénykollektor placeboeffektust vált ki az emberekben.

Ennek ellenére a házaspár abban bízik, hogy a kollektor nemcsak az egészségügyben, de az iparban és a mezőgazdaságban is hasznosnak bizonyulhat.

"Mintha a mennyországban volnék. Csodálatos érzés" - mondta az egyik rákos beteg, aki Colorado államból már kétszer utazott a kollektorhoz, hogy áldásos holdfényében részesüljön.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását