2024. február 27. - Ákos, Bátor

Olcsóbb a drog, többen veszik

Három éven belül 1,1 millióra emelkedik a kokainfogyasztók száma Olaszországban, kannabiszt pedig 4 millióan szívnak majd - figyelmeztetnek kábítószerügyi szakértők.
2007. december 6. csütörtök 09:51 - Hírextra

A kokain a második legnépszerűbb drog Európában. 12 millióan próbálták már ki. Különösen sokan használják Franciaországban, Nagy-Britanniában és Olaszországban, ahol az Il Giornale című milánói lapnak nyilatkozó szakemberek szerint a következő három évben 40 százalékkal 1,1 millióra emelkedik a rendszeres vagy alkalmi fogyasztók száma.

Várhatóan a legnépszerűbb európai drog, a kannabisz karrierje is töretlenül ível tovább felfelé. Három év múlva 30 százalékkal több, összesen 4 millió fogyasztó lesz az 58 milliós Olaszországban.

A meredeken emelkedő kábítószer-fogyasztás oka a tiltott szerek csökkenő ára és a terjesztői hálózat bővülése. "Ma már szinte mindenütt lehet drogot szerezni. Az utcai dealerek mellett ott vannak a kábítószerfüggő iskolatársak vagy kollegák, akik drogot árulnak, hogy finanszírozni tudják a fogyasztásukat. Nemsokára olyan könnyű lesz hozzájutni a szerekhez, mint egy dobozos üdítőhöz" - mondta Riccardo Gatti drogszakértő.

Egy gramm kokain az év elején még 99 euróba (25 ezer forint) került, november végén viszont már csak 84 eurót (21 ezer forint) kértek érte. A heroin grammja néhány hónapja még 84 euró volt, ma már csak 78 euró, ez az árpolitika pedig milliárdos nagyságrendű hasznot hoz a kereskedőknek - hangsúlyozzák az olasz szakértők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását