2024. április 26. - Ervin

Nyit a Mikulásgyár

Pénteken nyílik Magyarország legnagyobb ünnepi jótékonysági akciója az 56-osok terén, amelyről Demszky Gábor főpolgármester és Joulupukki részvételével tartottak tájékoztatót.
2007. december 6. csütörtök 16:04 - Hírextra
A MikulásGyár idén újra megnyitja kapuit Budapesten és 14 vidéki nagyvárosban, december 7. és 16. között - jelentette be Suba János, az ötletgazda SuperGroup művészcsoport vezetője. Budapesten nemcsak az 56-osok terén, hanem a budapesti Csepel és Duna Plazában is várják az adományozókat, valamint 14 vidéki város plázájában.

A jelképes megnyitás csütörtökön a Duna Plazában tartott tájékoztatón történt olymódon, hogy egy hatalmas plüssmacit a főpolgármester és a lappföldi Mikulás együtt gurított le a rögtönzött mini MikulásGyár lépcsőjén az ajándékdobozok közé.

A tájékoztatón résztvevő kisgyerekek nagy örömmel üdvözölték Joulupukkit. Megjelentek az eseményen az akció szervezői és legnagyobb támogatói is, köztük a Magyar Vöröskereszt képviselője, valamint a BKV Zrt. szóvivője, aki bejelentette, hogy az 56-osok terét érintő járművek Hősök terén lévő megállóját átkeresztelik az akció idejére Hősök tere-MikulásGyár megállóra.
A tavalyi adományok és a lakosság pozitív reakciója a szervezők minden várakozását felülmúlta. A MikulásGyár nyitva tartása alatt ötezer láda adomány gyűlt össze, amelyet 100 kamionnal szállítottak el a Felvonulási térről. Az adományokból húszezer rászoruló részesült.

A Magyar Vöröskereszt idén is felhívja a figyelmet arra, hogy a legnagyobb szükség tartós élelmiszerre, higiéniai termékekre, játékokra és egyéb ajándékokra van.
Az idén is egy speciálisan erre a célra gyártott átlátszó műanyag, gömb alakú építményben dolgoznak majd a meglepetéseket osztályozó, csomagoló Mikulások. Ahogy készen vannak a dobozok, máris indítják azokat a rászorulóknak. Az érdeklődőket, adományozókat a téren karácsonyi finomságok és minden órában zenés fényjáték várja.

Az 56-osok terén hétköznapokon délután 16 órától este 9-ig, hétvégén pedig reggel 10-től este 10-ig van nyitva a gyár. A plázákban minden nap 10 és 20 óra között várják az adományokat.
Az akció legnagyobb támogatói között van a Magyar Televízió, az UNICEF magyarországi bizottsága, az OTP Bank és a McDonald,s Magyarország Kft. gyorséttermi lánc.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását